Brittiska tonåringar vet om cannabis skador

LONDON Nära hälften av de 27 000 brittiska tonåringar som deltog i en stor undersökning känner någon som har råkat ut för någon form av mental störning till exempel paranoia efter att ha använt cannabis.

En stor brittisk undersökning genomförd på webbsidan Habbo Hotel, där 27 000 ungdomar mellan 11 och 18 år deltog, visar att 74 procent av dem är medvetna om riskerna man utsätts för av att använda cannabis.

42 procent känner någon som har råkat ut för minnesförlust, panikattacker eller paranoia efter ha använt cannabis, rapporterar brittiska BBC.

– Cannabis är en mycket lömsk drog och de negativa effekterna är kraftfulla, de blir värre ju starkare haschet är. Skunk tillexempel är dubbelt så starkt, säger Chris Hudson, vid regeringens nätbaserade droginformationscentralen Frank .

Kompistryck är en bidragande orsak till att många ungdomar provar hasch, 18 procent av ungdomarna medgav att de hade provat efter att ha känt sig pressade av kamrater. Var tionde tycker cannabis är coolt, var fjärde säger att det är en naturlig drog och 14 procent säger att drogen hjälper dem med att slappna av.

– Majoriteten, 55 procent av ungdomarna, vill inte riskera sin hälsa genom att använda cannabis. Men en del väljer ändå ta risken medan andra felaktigt tror cannabis är ofarligt eftersom det är en naturlig växt, säger Chris Hudson.

Etiketter:

Annonser