Klarlagt Michael Jackson dog av överdos

LOS ANGELES Det är nu klarlagt att popstjärnan Michael Jackson avled av en dödlig dos sömnmedel som han fått av sin personlige läkare Conrad Murray.

Undersökningsdomaren i Los Angeles betecknar artistens död som orsakad av att han getts för höga doser, enligt Los Angeles Times som tagit del av obduktionsprotokollen.

I rapporten om dödsorsaken framgår att Jackson hade stora mängder av läkemedlet Propofol i kroppen när han avled. Medlet är främst avsett för användning i samband med narkos på sjukhus.

Dessutom framgår det att Murray gett Jackson flera andra mediciner såsom valium, och injektioner med lorazepam och midazolam. Detta på begäran av artisten som hade sömnbesvär.

Läkaren Conrad Murray misstänks för bidragit till Jacksons död genom att gett honom medicinerna. Vid en husundersökning i hans kontor i juli i Houston ska stärkande bevis ha hittats.

Murray har hittills tillbakavisat alla anklagelser. Han hävdar att han istället inledde olika livräddande åtgärder. Polisen är dock tveksam till hans historia, bland annat har telefonlistor visat att han ringt flera samtal under den tidsperioden. Ett eventuellt åtal kan väntas inom ett par veckor, enligt nyhetsbyråer.

Michael Jackson avled 25 juni i en hjärtattack 50 år gammal. Obduktionen blev klar för två veckor sedan, men offentliggörs först nu på grund av polisutredningen. Jackson kommer inom kort begravas.

Etiketter:

Annonser