Brittiska pensionärer smugglade cannabis

LONDON Två 70-åriga britter har importerat nära två ton cannabis förtäckt som “frysta kycklingar“ från Holland till Storbritannien. De har nu åtalats för smugglingen tillsammans med tre kumpaner.

I tisdags åtalades fem män – två 70-åriga pensionärer, en 68-åring och två män i 50-årsåldern – vid en Southwork Crown Court i London för smuggling och handhavande av nära två ton cannabis. 70-åringarna förnekar brott medan de tre andra männen har erkänt delaktighet.

De två huvudåtalade pensionärerna har hjälpt till att översvämma Storbritannien med cannabis värt flera miljoner pund. Pallarna med den “frysta kycklingen“ skeppades till ett fryslager för kött, där de hämtades av pensionärerna för transport till ett eget lager utanför London.

De fem männen greps för sex månader sedan vid lagret där hittades 1,4 ton cannabis. Ytterligare 400 kilo hittades i en bil tillhörande en av männen och 60 kilo av den ytterst potenta cannabissorten skunk hittades i en annan av ligans fordon, rapporterar Guardian.

Åklagaren uppskattar att ligan fört in stora mängder cannabis i landet värt flera miljoner pund i gatuled.

Etiketter:

Annonser