Göteborg kollar alla krögare

GÖTEBORG Alla krögare och andra företrädare för krogar och restauranger i Göteborg som har serveringstillstånd kommer från och med i år att kontrolleras mot polisen register.

Den systematiska kontrollen är en del av Göteborgs stads skärpta tillsyn av krogarna i staden. Över tusen personer med ett betydande inflytande över restauranger och krogar med serveringstillstånd kommer att kontrolleras. Det handlar till exempel om ägare, styrelseledamöter och andra företrädare för restaurangen. Tidigare gjordes dessa kontroller endast i samband med att en restaurang sökte tillstånd eller om tillståndsenheten fick ett tips eller av en slump fick vetskap om att någon var dömd.

-Nu är det mer rättvist när vi kontrollerar alla, säger Annelie Silvander, chef för tillståndsenheten, till Göteborgs-Posten .

Av de alla de mellan 1200 och 1400 personerna som kontrollerades i år, upptäcktes att 10 personer var dömda för olika brott. I de flesta fall rörde det sig om rattfylleri, men även bland annat narkotikabrott och misshandelsdomar upptäcktes. I fyra fall ledde kontrollen till att restaurangen fick en varning.

Idag är det endast Göteborg som genomför denna typ av fortlöpande lämplighetkontroll av om företrädarna för en restaurang med serveringstillstånd.

Etiketter:

Annonser