Rekordbeslag av cannabis i Skåne

MALMÖ Tullen i Skåne gjorde i lördags kväll ett stort beslag av omkring 250 kilo hasch i en lastbils som stoppats vid Öresundsbron. Det är andra stora beslaget på kort tid, i onsdags påträffades flera hundra kilo hasch i en annan lastbil.

Uppgifterna om att beslagen skett vid bron och i lastbilar kommer från Skånemedier. Tullverket vill inte gå ut med särskilt mycket detaljer.

– Vi kan bara bekräfta att vi har gjort ett stort narkotikabeslag någonstans i Skåne i lördags kväll. Mer än så kan jag inte säga på grund av förundersökningssekretess, säger Mikaela Linderoth på Tullverkets pressjour till Drugnews.

Hon vill inte heller uppge om några gripande gjorts, men säger samtidigt att förhör och utredning pågår.

Lördagens beslag kan alltså vara det andra stora cannabisbeslaget på några dagar i Skåne. I onsdags fann tullen “några hundra kilo cannabis“ i Malmö. Källor talar om att det kan röra sig om uppåt ett halvt ton hasch.

Kurir var en 49-årig holländare som i helgen häktades misstänkt för grov narkotikasmuggling.

• De båda beslagen är mer hasch än vad tullverket sammanlagt beslagtog ifjol (555 kilo cannabis). Under första halvåret i år ökade beslagen av hasch något, till nära 390 kilo, jämfört med 342 kilo samma period ifjol.

Etiketter:

Annonser