Knark ska rensas från turistö i Thailand

BANGKOK De beryktade fullmånefesterna på turistön Ko Phangan som drar till sig västerländska ungdomar ska rensas från droger, meddelar de thailändska myndigheterna.

Vid varje fullmåne hålls det stora fester på stranden Had Rin i Ko Phangan. Unga västerlänningar flockas där och festar runt med alkohol och illegala droger. Men nu har myndigheterna fått nog, krafttag ska tas mot problemen.
Målet är att ön ska bli drogfri, rapporterar resemagasinet Vagabond.

Polis ska visitera ungdomar och drogkontroller ska bli mer frekventa. Civila narkotikapoliser ska finnas inne på festområdet och tips från lokalbefolkning och reseföretag kommer följas upp mera effektivt.

– 30 000 ungdomar samlas på stranden för att festa, det är klart att det knarkas och sups en hel del. Men det är förhållandevis lugnt på stranden, om man jämför med en helgkväll inne i centrala Stockholm, säger en erfaren svensk Thailandsresenär, som deltagit vid tiotalet fester, till Drugnews.

Men personen, som vill vara anonym, medger att han faktiskt har väntat sig en reaktion från myndigheternas sida.
– Att festerna kommer stängas har jag förstått länge, för det förekommer mycket knark. Själv föredrar jag betydligt mer lugna och avslappna mindre fester vid andra stränder i Thailand., menar Drugnews källa.

Cannabis, ecstasy och metamfetamin är vanligt vid festerna i Ko Phangan, enligt polisen. De ungdomar som åker fast med illegala droger kan få kännbara fängelsestraff, då thailändsk narkotikastrafflag är sträng.

Etiketter:

Annonser