430 Londonpoliser gjorde knarkrazzior

LONDON I onsdags morse genomförde flera hundra poliser razzior i Londonförorten Brent mot ett knarknätverk. Nio personer greps – narkotika och vapen beslagtogs.

Gryningsräden var omfattande och omkring 430 poliser deltog, bland annat Londons specialstyrka Territorial Support Group. Husundersökningar gjordes i ett 20-tal bostäder och crack, kokain, cannabis, pengar och vapen hittades.

Bland annat gjordes Storbritanniens hittills största beslag av crack på 1,1 kilo, värt motsvarande en miljon kronor i missbrukarled.

Razziorna är resultatet av 18 månaders spaningar och underrättelseverksamhet mot narkotikaligan, som har försett förorten i västra London med droger under flera års tid. Invånare i Brent har länge uttryckt oro för organiserad brottslighet som ökat i området.

– Dagens aktiviteter visar att samarbete mellan polis och medborgare är ett effektivt vapen mot organiserad brottslighet. Vi har nu rensat gatorna från gangsters som tror de står över lagen, säger Mark Tolland, polischef i Brent, till Harrow Observer.

• Crack är en fribas av kokain (s k kristalliserat kokain) som kan rökas. Ruset är kraftigare och kortare, fruktad beroendeutveckling och skaderisk.

Etiketter:

Annonser