Krogkampanj mot knark i helgen

STOCKHOLM I en riksomfattande kampanj i helgen kommer gästerna på ett stort antal krogar i 21 kommuner informeras om att knark på krogar inte är okey.

Det är Krogar Mot Knark som i samarbete med polis och de 21 kommuner, som hittills gått in i projektet, driver informationsinsatsen.

Visitkort ska dela ut till samtliga gäster. På kortet finns ett tydligt budskap att knarka på denna krog inte är OK och att man samarbetar med polisen för att skapa en tryggare krogmiljö.

Även dekaler kommer att sättas upp, mintkarameller delas ut och med särskilda pennor med loggan kan gästerna signera notor.

I hittills 62 krogar har personal landet runt fått utbildning i bland annat kunna se vilka gäster som är drogpåverkade, dessa portas och polisen underrättas. Ytterligare 80 krogar kommer inom kort få sina diplom och bevis för deltagandet i projektet.

Genom att få bort knarket från krogen minskas riskerna för våldsbrott och andra skador, dessutom visar man tydligt att man tar avstånd från den kriminalitet som knarket för med sig till krogmiljön.

• Fotnot: Krogar mot Knark startades som en storstadssatsning i samarbete med dåvarande Mobilisering mot narkotika 2002.

Etiketter:

Annonser