Knarkrazzior med 1 180 poliser i Brasilien

RIO DE JANEIRO Över tusen poliser gjorde narkotikarazzior i delstaten Parana i södra Brasilien i måndags. Under dagen greps 279 personer och nära 1,3 ton cannabis beslagtogs.

Operationen som föregåtts av tre månaders spaning resulterade i att 279 misstänkta kriminella greps, och beslag av nära 1,3 ton cannabis, mindre mängder crack, kokain och ett 50-tal skjutvapen. Dessutom togs kontanter, flera fordon och mobiltelefoner i beslag.

Razziorna skedde samtidigt i åtta städer i delstaten, bland annat i staden Foz do Iguacu, som gränsar till både Argentina och Paraguay.
De största mängderna knark togs i gränsstaden som är en viktig centralort för internationella narkotika- och vapensmugglarligor.

– Vi har med dagens razzior orsakat de laglösa knarksmugglarligorna i staten ett tungt nederlag, sade efteråt Luiz Fernando Delazari, statssekreterare för allmän säkerhet, till Latin American Herald Tribune.

• I turistmetropolen Rio de Janeiro har i snart två veckor strider rasat mellan polis och knarkligor kring stadens slumområden med många dödsoffer som följd.

Etiketter:

Annonser