Ung svenska fast för kokainsmuggling

NATAL En 22-årig kvinna från Jönköping sitter sedan 19 september häktad i Brasilien, misstänkt för smugglingsförsök av 2,36 kilo kokain till Portugal. I tisdags ställdes hon inför rätta och riskerar långt fängelsestraff.

Kvinnan greps på Augusto Severo flygplatsen i Natal när hon skulle resa till Portugal. I hennes bagage hittade tullen ett stort antal hårborstar och gummihammare där kokainet var gömt.

Hon greps i samband med att tullen genomförde en landsomfattande operation i syfte att stoppa narkotikasmuggling från brasilianska flygplatser.

– Hon mår efter omständigheterna väl, enligt vår konsul. Vi följer det här ärendet, säger Ingrid Palmklint, på UD:s presstjänst till Expressen.

Enligt den brasilianska tidningen Tribuna do Note ska 22-åringens förklaring till det misstänkta brottet vara att hon i somras började dejta en kille i Spanien. Hon reste till São Paulo i Brasilien och efter tio dagar lämnade en man en väska till henne. Hon har uppgett att hon inte visste vad väskan innehöll.

Svenskan riskerar ett upp till 15 års fängelsestraff om hon fälls.

Etiketter:

Annonser