Stort kokainbeslag i Holland

ROTTERDAM/MADRID I tisdags hittades i Holland 1,1 ton kokain gömt i en container från Jamaica. Samtidigt i Spanien har 80 kilo kokain hittats i banankartonger som levererats till Lidl-butiker.

Personal från holländsk polis, tull och ekobrottsmyndighet gjorde en gemensam insats när de hittade det stora kokainpartiet i veckan, som är värt omkring 300 miljoner kronor i gatuled.

Narkotikan hade packats i kartonger med importerad jamaicansk whiskey. En narkotikahund spårade knarket och fem personer har gripits för inblandning i smugglingen, rapporterar Reuters. Narkotikan uppges ha förstörts efter beslaget.

Jamaica har blivit ett transitland för kokain som smugglas vidare till Europa, där Holland och Spanien är stora mottagarländer.

I Spanien larmades polis av en butiksanställd vid Lidl i Madrid, som hittat ett väl inslaget paket kokain när han packade upp bananer i butiken. Polis sökte då med narkotikahundar genom andra butiker i livsmedelskedjan och hittade ytterligare 25 paket kokain. Totalt 80 kilo, rapporterar BBC.

Polisen tror att smugglarna inte hittade kokainpaketen när de tog emot lasten. Bananlasten hade skeppats från Ecuador via Elfenbenskusten och levererades förra veckan till hamnstaden Sagunto i östra Spanien. I samma stad fann polis för ett par veckor sedan 228 kilo kokain, också det gömt i bananlådor.

Etiketter:

Annonser