Rekordbeslag av kokain i Schweiz

GENÈVE/BASEL Smuggling av kokain via Schweiz verkar öka. Häromdagen greps en man med 123 knarkkondomer i magen. Och i onsdags gjorde polisen ett av landets största beslag då 70 kilo kokain hittades i en container med kaffe.

Hamnarbetare slog larm då de fann vitt pulver i fyra väskor när de höll på att lasta av en kaffelast i orten Muttenz vid floden Rhen, inte långt från Basel. Kaffet var från Guatemala. Även tidigare har narkotika hittats i kaffelaster som lossats vid Rhen.

Polisen tror inte att det senaste kokainbeslaget var avsett för den inhemska marknaden i Schweiz. Största beslaget gjordes i landet 2007 när 124 kilo kokain upptäcktes i Zurich. Året före hade samma polisstyrka hittat 79 kilo kokain i staden.

Förra helgen stoppade schweiziska gränsvakter smugglare som hade svalt kokain. En av dem, en nigeriansk medborgare, hade lyckats få ner hela 123 kondomer i magen på totalt 1,7 kilo. Ytterligare tre män i sällskapet, som färdades i en franskregistrerad bil, hade svalt kondomer med kokain, visade röntgen.

Smugglarna greps och det tog några dagar innan kokainet kom ut den naturliga vägen, totalt beslagtogs tre kilo kokain, rapporterar myndigheter till AFP och Swissinfo.

Etiketter:

Annonser