Fängelsestraff för kokainliga

GÖTEBORG En 36-årig byggföretagare i Göteborg vars firma gick omkull började istället smuggla kokain från Latinamerika i dansmattor. Nu har han och hans medhjälpare dömts till långa fängelsestraff.

För att klara skulderna och tjäna pengar efter konkursen ifjol och så började han “transportera narkotika“ från Venezuela och Mellanamerika, rapporterar Göteborgs-Posten. Mannen greps i Frankrike under en av sina smuggelresor.

Nu har han dömts av tingsrätten till ett långt fängelsestraff för grovt narkotikabrott och försök till grov smuggling av 3,8 kilo kokain. Två andra män i ligan döms till nio års fängelse var, två kurirer till sju respektive fem års fängelse. Och en sjätte man för narkotikabrott till 1,5 års fängelse.

Några av dem var tidigare snickare från Estland som använts som kurirer.

Tullkriminalen började nysta upp smuggelligan förra våren. Byggföretagaren hade då skickat tre tomma resväskor till höga kostnader till Colombia. Efter spaning och telefonavlyssning så kunde hans liga avslöjas smuggla narkotika bland annat ingjutet i dansmattor för barn till Sverige.

Etiketter:

Annonser