Miljonbeslag av knark i Skåne

LANDSKRONA Polisen hittade cannabis till ett värde av 6 miljoner hos en man i Landskrona. Tillslaget skedde efter en längre tids spaning av en Skånepolisens särskilda aktionsgrupp mot grov organiserad brottslighet.

I måndags grepp polisen en man i Malmö och polisen hittade sex kilo cannabisharts hos honom, som man antog att han köpt av man i Landskrona. Landskronamannen greps senare samma dag och i samband med det fann polisen totalt 60 kilo cannabisharts, till ett uppskattat värde av 6 miljoner kronor, skriver Helsingborgs Dagblad .

Båda männen häktades under torsdagen.

Insatsen genomfördes av Skånepolisens särskilda aktionsgrupp, Aktionsgrupp Syd, som enligt Sydsvenskan är särskilt avdelad för insatser beslutade av Operativa rådet, som sedan 2009 är ett organ för samverkan mellan myndigheter i arbetet mot grov organiserad brottslighet. Polisen, Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Säkerhetspolisen, Skatteverket, Kriminalvården, Kronofogdemyndigheten, Kustbevakningen och Tullverket deltar i samarbetet.

Operativa rådet har i uppgift att prioritera den nationella operativa inriktningen samt att besluta om användandet av aktionsgrupper och andra multidisciplinära resurser i enskilda ärenden.

Rådet sammanträder varannan vecka och ordförande är biträdande Rikskriminalchefen. Beslut fattas alltid i konsensus.

Etiketter:

Annonser