Björnar vaktade cannabisodlingar

CHRISTINA LAKE I British Columbia i Kanada, bara ett par kilometer från gränsen till USA, upptäckte polisen två cannabisodlingar som vaktades av 13 tama svartbjörnar. 2 300 plantor togs i beslag och en man och en kvinna greps.

Poliserna fick agera försiktigt då de nyligen kunde ta hand om de illegalt odlade cannabisplantorna eftersom björnarna hela tiden gick vid fälten.

– När vi upptäckte odlingarna såg vi samtidigt björnarna som hela tiden strövade runt oss då vi förstörde plantorna. Men de var fogliga och såg ut att vara vana vid människor, uppger Dan Moskaluk vid den kanadensiska polisen till nyhetsbyrån AP.

De två ägarna till fastigheten med fälten greps och är nu misstänkta för odling och innehav av narkotika. Det är fortfarande oklart om paret hade björnarna som vakter eller som sällskapsdjur. Björnarna kanske kommer att avlivas då de är vana vid människor och kan vara farliga för allmänheten.

Odling av illegal cannabis har ökat dramatiskt i Kanada. I några delstater – bland annat British Columbia – har smuggling av drogen till USA blivit en stor inkomstkälla för många. Det beräknas att den illegala hanteringen av odlingen omsätter uppåt 40 miljarder dollar årligen i landet. Över hälften av kanadensarna vill enligt en enkät legalisera cannabis.

Etiketter:

Annonser