Sju ton cannabis beslagtogs i Holland

AMSTERDAM Holländsk polis hittade 7 000 kilo cannabis i en lagerbyggnad nära Europas fjärde största flygplats Schiphol när de utredde en misstänkt langare. Beslaget har ett värde av nära 400 miljoner kronor på gatan.

Förra veckan greps en 35-årig man i Amsterdam, som tros vara knarkhandlare. Vid samma tillfälle greps mannens flickvän och en man som hyr det aktuella lagerutrymmet i byggnaden i Nieuw-Vennep nära flygplatsen, rapporterar Reuters.

I Holland finns cirka 700 “coffee shops“, där försäljning av cannabis är tillåtet. Varje ställe får ha 500 gram i lager. Det nu gjorda beslaget skulle kunna ha fyllt dessa lager flera gånger om.

Beslaget av hasch och marijuana var väl paketerat i portioner i kartonger för att kunna levereras direkt. I Holland är det åtalseftergift att inneha fem gram cannabis för eget bruk, men smuggling och att sälja i stor skala är kriminellt.

I Holland finns stora inomhusodlingar där russtarka sorters cannabis tas fram. Landet är också viktig knutpunkt för smuggling av hasch från Nordafrika till Europa.

Flera stora beslag av olika sorters narkotika har gjorts vid flygplatsen och hamnstaden Rotterdam. Tidigare i år beslagtog polisen kokain som var gömt i kartonger med whiskey från Jamaica. Beslag har också gjorts i konstgjord ananas från Panama och rosor från Colombia.

Etiketter:

Annonser