Plura Jonsson dömd till fängelse

STOCKHOLM Artisten Plura Jonsson som greps med kokain i Göteborg i våras döms till tre månaders fängelse av tingsrätten för narkotikabrott. “Det är bara att acceptera eller överklaga, vi får se“, sade han till Expressen efter domen i måndags.

Det var i mars som polisen grep sångaren i gruppen Eldkvarn och en bekant utanför en restaurang i Göteborg. Plura Jonsson visade tecken på drogpåverkan och i hans byxficka hittades 3,36 gram kokain. Även hans vän hade ett kuvert med kokain som han enligt utredningen hade fått av Jonsson.

59-årige Plura Jonsson uppgav i förhören att han köpt fem gram kokain av en “flyktig bekant“ samma dag för 3 000 kronor. Han hade snortat en del av kokainet på restaurangtoaletten. Han sa sig varit berusad och inte tänkt sig för, “en fyllegrej“.

Händelsen blev mycket uppmärksam, men han genomförde ändå en planerad kyrkokonsert kvällen efter.

Det rättsliga efterspelet tilldrog sig i måndags i Stockholms tingsrätt och ledde till att Plura Jonsson direkt efter den korta förhandlingen fick domen på till tre månaders fängelse för innehav och bruk av kokain. Men han nekade till överlåtelse. Åklagaren hade yrkat på fyra månaders fängelse.

Försvarsadvokaten ansåg att hans klient borde slippa fängelse, bland annat eftersom han lidit av en omfattande exponering i massmedia. På vägen ut efter fängelsebeskedet sade Jonsson till medier att “det var ganska väntat“. Han ska nu överväga tillsammans med sin advokat om han ska överklaga domen.

Plura Jonsson, uppväxt i Norrköping, är känd låtskrivare, sångare, tv-kock och författare. Han har i självbiografin Resa genom ensamheten (Norstedts, 2008) berättat om karriären och missbruksproblemen.

Etiketter:

Annonser