Avtal hävt för Hassela Göteborg

GÖTEBORG Upphandlingsbolaget i Göteborg häver stadens ramavtal med Hassela Göteborg AB. Detta efter brister i vårdföretagets faktureringsrutiner och kvalitetssäkring. Misstankar om bluffakturor kan dock inte slås fast, enligt en revisionsrapport.

Granskningen gjordes efter att tidigare anställda och vårdtagare i media framfört anklagelser om att Hassela Göteborg AB försökt lura kommunen, exempelvis att ha debiterat för tjänster man inte tillhandahållit.

Göteborg kommun fryste i augusti avtalet med vårdföretaget i avvaktan på utredningen – företaget har länge haft miljonkontrakt om bland annat boendestöd för socialt utsatta personer.

Revisionsrapporten som nyligen blev klar visar att Hassela Göteborg haft dåliga rutiner för fakturering till kommunen. Hög personalomsättning har gjort att få vet hur man gör. Vårdföretaget har fakturerat både för många timmar och för få timmar. Slutsatsen blir att det inte går att visa om företaget systematiskt lurat kommunen, rapporterar Radio Göteborg.

Rapporten pekar även på brister i vårdföretagets verksamhet, bland annat följs inte arbetet med klienter upp utifrån en arbetsplan och det saknas skriftliga rutiner för kvalitetssäkring. Något som ska finnas enligt avtalet med kommunen.

Nu har alltså Göteborg kommun hävtHasselarörelsen vill tydliggöra att man inte har juridisk eller ekonomisk koppling till vårdföretaget i Göteborg som hamnat i blåsväder. Hassela Solidaritet ska även undersöka möjligheterna att skydda namnet Hassela, uppger Lucas Nilsson, pressansvarig på förbundet, för Drugnews.

Etiketter:

Annonser