Knarkfabrik i källare på daghem

MORGANTON Ett amerikanskt par startade ett daghem för att dölja tillverkning av metamfetamin i källaren. Nu har laboratoriet stängts och dagis-tillståndet dragits in.

I förra veckan slog polisen slog mot daghemmet Kit Kat i Morganton i North Carlolina efter uppgifter om att paret köpt ut kemikalien pseudoefedrin, en viktig ingrediens i metamfetamin.

– Jag hoppas att det här är sista gången vi finner något liknande, sade polisens utredningschef Rick Hasson till lokala medier efter razzian.

Den gjordes samma dag som Katrina Epperson, 27 år, fick tillstånd att driva daghemsverksamhet för åtta barn upp till tolv års ålder på första våningen.

Men sedan det visat sig att pojkvännen Christopher Webb, 32, hjälpt till att starta en knarkfabrik i källaren så har nu dagislicensen återkallats. Paret har häktats misstänkta för narkotikabrott.

De lokala myndigheterna hade besökt huset två gånger. Nu ska man se över sina rutiner vid tillståndsbedömningar.

Dagisfröken har fyra egna småbarn som nu har omhändertagits av sociala myndigheter, enligt Aftonbladet.

• Metamfetamin är en mycket beroendeframkallande och utbredd drog i USA. Tillverkningen är riskfylld då kemikalierna kan brisera vid uppvärmning, flera byggnader har förstörts vid sådana explosioner.

Etiketter:

Annonser