Persbrandt slutar som Unicef-ambassadör

STOCKHOLM Skådespelaren Mikael Persbrandt slutar som barnambassadör för Unicef efter kokaindomen. Det beslutade han i onsdags efter ett möte med organisationen.

– Det har under alla år varit oerhört viktigt för Mikael att fokus för samarbetet ligger på Unicef:s viktiga arbete för barn och inte på honom själv och då detta inte längre känns lika självklart som tidigare väljer han därför att lämna sitt uppdrag, säger Mikael Persbrandts agent Peter Jansson in en kommentar.

För två veckor sedan avslöjades att den kände skådespelaren dömts till böter för ringa narkotikabrott efter att ha intagit kokain på en krogtoalett i januari.

Hans roll som barnambassadör ifrågasattes. I Barnkonventionen, som Unicef utgår från, framhålls att barn ska skyddas från narkotika och svenska Unicef kallade honom till möte om framtiden.

I onsdags hölls mötet där han avsade sig Unicef-uppdraget som han haft sedan 2006. Unicef anser att det är en “stor förlust“ och framhåller att han under åren visat engagemang och professionalism som ambassadör.

• På Unicef:s hemsida låg i torsdags bild och länk kvar med Mikael Persbrandt, 47 år, som ambassadör. Övriga ambassadörer är Lill Lindfors, Liza Marklund, Kajsa Bergqvist, Eva Röse och Mark Levengood.

Etiketter:

Annonser