TV-kändis hade kokain i kroppen

STOCKHOLM En känd barn- och tv-programledare åtalas för ringa narkotikabrott efter att test visat positivt för kokain. Han nekar ändå till misstankarna.

Den 40-årige mannen – som även är redaktör för en barntidning och sitter i styrelsen för en barnorganisation – stoppades utanför Råsunda fotbollsstation i april av polis när han var på väg till sin bil. Polisen tyckte han visade tecken på drogpåverkan. En kroppsvisitation gjrodes och han fick lämna urinprov.

Händelsen fick stor medial uppmärksamhet då flera tidningar namngav mannen, trots att inget provsvar ännu fanns.
Själv gick han ut i ett pressmeddelande och hävdade:
“Jag är inte orolig. Jag vet att jag inte tagit någon form av narkotika“, skrev han bland annat.

Men svaret som kom i veckan från Rättsmedicinalverket visar att det i provet fanns spår av en metabolit som bildas vid kokainanvändning (bensoylekgonin). Vid ett polisförhör i fredags fortsatte mannen dock att neka. På en fråga om han någon gång använt narkotika, så sade han “Det har jag ingen anledning att svara på“, enligt protokollet.

Eftersom han vägrar acceptera ett strafföreläggande, så valde därför åklagaren att åtala honom för ringa narkotikabrott. Det blir därför rättegång i Solna tingsrätt om saken, rapporterar Aftonbladet och Expressen som väljer att åter publicera hans namn.

Fällande dom vid ringa narkotikabrott brukar rendera i dagsböter, men skulle även kunna påverka hans karriär.

• Fotnot: TV-profilen valde i lördags att på sin blogg och på Newsmill fortsätta hävda sin oskuld till brottsmisstankarna och meddelade att han tar paus från ansvaret för barntidningen. Han går även till angrepp mot hur polisen och särskilt Expressen agerat i ärendet.

Etiketter:

Annonser