Alkoholfria mingel hett i Almedalen

VISBY Alkoholfria mingel, Krisare som drar runt och Patrick Sjöberg. De är några av de nominerade till priset “Hetaste i Almedalen“ som avgörs fredag morgon.

Det är PR-byrån Westander som varje år delar ut utmärkelsen i samband med politik- och lobbyistcirkusen i Visby. Den som bäst lyckas tränga igenom med sitt budskap och blir veckans samtalsämne har chans att vinna.

Trots att rosévinet flödar i många tält, så har “det alkoholfria minglandet“ blivit en snackis som uppmärksammats av pr-byrån.

Även Kriminellas revansch i samhället, som kommit med ett 70-tal medlemmar, syns i vimlet överallt på seminarier och gator. Forne höjdhopparen Sjöberg är i Visby, bland annat som sidekick i SVT-debatt.

Andra kandidater till priset är Vårdförbundet och Expressens valstuga som symboliserar mediers ökade bevakning av politikerveckan. Ifjol delades förstapriset av Feministiskt initiativ (Gudrun Schyman eldade upp 100 000 kronor) och Frälsningsarmén.

• I onsdags kväll utsågs Årets lobbyist 2011. Utmärkelsen gick till cateringföretagaren Mats Eriksson och Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare som verkat för sänkt restaurangmoms.

Etiketter:

Annonser