Lindholm redde inte ut kokainåtal

SOLNA Barnprogramledaren Ola Lindholm fortsatte hävda sin oskuld när han i måndags var i Solna tingsrätt åtalad för ringa narkotikabrott. Han sade sig inte medvetet ha intagit kokain.

– Jag vet vad som har hänt, men har svårt att berätta om det. Jag svarar inte på några frågor om mitt privatliv. Jag hoppas att åklagaren kan respektera det, sade han i rätten.

Han och försvarsadvokaten hänvisade till massmedialt tryck och polisläckor gör att han inte vill berätta hur det kan ha gått till.

Det var i april som Ola Lindholm, 40 år, stoppades utanför Råsunda när han lämnade allsvenska fotbollsmatchen AIK-Mjällby på väg till bilen. Polisen hänvisade till att han såg påverkad ut och hade synts med kända huliganer. Drogtest togs som visade spårämne för kokain i kroppen.

Lindholm – som sedan lämnat jobb som programledare för Wild Kids i SVT och chefredaktör för Kamratposten – har hela tiden hävdat sin oskuld, och upprepade under rättegången att han var 100 procent oskyldig.

– Jag har jobbat med barn i 13 år, för och med barn. Det här livet har inneburit att jag aldrig någonsin skulle kunna gå utanför dörren i offentlighet där jag riskerar att möta barn påverkad av någonting överhuvudtaget. Och det har jag aldrig gjort, sade han.

Försvarsadvokaten Peter Lindqvist yrkade på att åtalet om ringa narkotikabrott bör ogillas. Och att det inte kunde uteslutas att någon kunde ha hällt något i Ola Lindholms dryck för att han är Mjällbysupporter, rapporter flera medier.

Åklagaren anser dock att han bör dömas. Dom meddelas nästa måndag, 12 september.

Etiketter:

Annonser