Google fotade misstänkt langare

TIMRÅ En överlämning av en systempåse till en ung tjej i Timrå. Den bildserien togs av en slump av Google som fotograferar gator och adresser runt världen.

En medelålders kvinna kommer ut från Systembolaget och lämnar över den lila påsen till en ung flicka.

När Dagbladet visar bildserien från Google Maps för närpolischefen, tycker han att det ser ut som en “lyckträff“ och en misstänkt langning. Timråpolisen har ägnat lång tid åt spaning och försökt beivra langning, utan att ta någon på bar gärning.

– Det måste vara en chans på miljarden att man åker förbi en gång och då lyckas fånga ett pågående brott på bild. Otroligt fascinerande. Vi kanske får se över våra spaningsmetoder efter det här, säger polisen Peter Wikberg till tidningen.

Men han tror ändå inte att det finns juridiska möjligheter att gå vidare bara utifrån bilden. Det kan ju finnas en annan förklaring till att en person lämnar en påse till en annan. Exempelvis en dotter som hjälper sin mor.

Google-bilderna på gågatan utan Systembolaget sprids nu även via sociala medier. En som sett dem är socialnämndens ordförande Per-Arne Frisk (S) i Timrå. Han är engagerad i kommunens antilangningssatsning “Tänk om“.

– Jag har själv varit ute på byn och jobbat intensivt mot langning. När jag då får se sådana här bilder är det klart att jag blir upprörd, säger han
Det ger inte en rolig bild av kommunen, även om det skulle visa sig vara en oskyldig situation, tillägger han.

• Fotnot: Drugnews publicerar inte Google-bilden – den är tagen på allmän plats, personerna är inte medvetna om det eller misstänkta för brott.

Etiketter:

Annonser