Mor bjöd treåring på öl och tobak

MALMÖ En mamma åtalas efter att uppmanat sin treårige son att dricka starköl och röka cigaretter. Händelsen blev känd för myndigheter då en väninna filmat med mobiltelefon.

– Dra då. Kom igen då. Dra lite. Tänd igång för fan. Sätt fräs på fanskapet, säger den 32-åriga modern och tänder cigaretten åt sonen.


Filmen är inspelad 27 juni ifjol i Malmö. Han röker hela cigaretten. Modern och två andra kvinnor är närvarande och skrattar när han hostar. Sedan blir han bjuden på några klunkar starköl.

Mamman är medveten om att tilltaget är otillåtet. “Kommer det på Youtube, jag svär jag har ingen bebis”, säger hon på filmen och tänder ny cigarett åt honom.
– Fattar du dom där, dom socialen är inte snälla… Du kan inte säga det till dom, varnar hon sonen och kallar sonen “tjallare“.


På ett filmklipp framgår att den lille pojken ber om en ny cigarett, men mamma svara med att blåsa rök i hans ansikte. En stund senare sitter han ändå i en väninnas knä och röker. Kvinnorna försöker även att lära honom dra halsbloss, men då får han en hostattack.

I måndags åtalades modern för brott mot alkohollagen och för ofredande då hon blåst rökt på honom. Det framgår att även socialen har startat en utredning, vilket ledde till att polisen fick reda på filmerna.

Kvinnan har gjort vissa medgivanden, enligt Skånska Dagbladet och Sydsvenskan som tagit del av åtalet. Men att syftet var att genom att “känna sig illamående och yr“ skulle han få avsmak för cigaretter.

Etiketter:

Annonser