Ettåring förgiftad av kokain

ALICANTE En man orsakade en allvarlig kokainförgiftning hos sin fjorton månaders pojke genom att inte torka av bordet efter att han intagit kokain.

Det lilla barnet var så svårt medtagen när pappan kom med honom till läkarmottagningen på privatkliniken Perpetuo Socorro i Alicante att han direkt skickades vidare med ambulans till akuten på provinssjukhuset i sydöstra Spanien.

Där upptäckte läkarna att barnet uppvisade samma symtom som någon som fått en överdos. En kontroll visade att det rörde sig om kokainförgiftning.

Pappan som är i 40-årsåldern greps av polis. Under förhör avslöjades hur pojken fått i sig kokainet. Kvällen före hade pappan hade lagt upp en sträng kokain på köksbordet och snortat. Men hade inte gjort rent bordet efteråt.

När pojken drog sin hand över bordsskivan dagen efter och stoppade fingrarna i munnen fick han i sig sådana mängder kokain att han förgiftades.

Efter förhör släpptes pappan i väntan på rättegång. Pojken omhändertogs tillfälligt av socialtjänsten och placerades hos en fosterfamilj i väntan på utredning, efter beslut från den regionala myndigheten.

Etiketter:

Annonser