Svensk dog av droger i Thailand

PHUKET En svensk 35-årig man som i mitten av mars hittades död på sitt hotellrum i Phuket i Thailand dog troligen av en kombination alkohol och andra droger.

I en artikel i Phuket Gazette i samband med dödsfallet hävdades “mystik“ kring dödsfallet, men senare har framkommit att dödsfallet berodde på en kombination av narkotika och alkohol.

– Av hänsyn till de anhöriga vill jag inte gå in på vilka omständigheter som orsakade svenskens död. Men så mycket kan jag säga att det inte är något mystiskt bakom dödsfallet, säger Pär Kågeby, konsulär handläggare vid Sveriges ambassad, till Drugnews.

En bloggare med poliskontakter skriver att polisen hittade droger och sprutor på svenskens rum. Han hade kommit tillbaka till hotellet vid Serene Resort på Kata Beach kvällen före kraftigt berusad och fått hjälp att ta sig till sitt rum. Han hittades död sent på eftermiddagen dagen efter. En räddningspatrull bedömde att han varit död i omkring åtta timmar.

Enligt uppgift hade svensken rest till Thailand tillsammans med en kamrat för att träna thaiboxning.
– Mannen har obducerats, men det brukar ta ett par veckor innan alla tester är analyserade och vi har ännu inte fått svaren på dessa, säger Pär Kågeby.

• Thailand är ett populärt turistland för många svenskar. Flera dödsfall i samband med olyckor, sjukdomar och missbruk har rapporterats senaste året.

Etiketter:

Annonser