Präst gripen för knarksmuggling

NICOSIA En 38-årig präst i den ortodoxa kristna kyrkan på Cypern har gripits på Larnacas flygplats sedan han försökt smuggla tre kilo marijuana till landet.

Panayiotis Triantafyllou greps förra onsdagen av polis på flygplatsen. Han har erkänt smugglingsförsöket och hänvisar det till ekonomiska svårigheter.

I ett uttalande på långfredagen meddelade kyrkan att man är “djupt bedrövad“ över att en församlingspräst gripits för narkotikasmuggling.

I utlåtandet fördömde kyrkan den “förhatliga handlingen“ som mannen utfört. Och att han skandaliserat prästämbetet och att brottet åstadkommit ett “svart hål“ i den kyrkliga kroppen, rapporterar AP.

Fader Panayiotis har nu avstängts från sitt ämbete vid en förortsförsamling i huvudstaden Nicosia. Kyrkan har också startat en egen utredning efter misstankar om att han även begått andra brott.

Prästen är mycket ångerfull och har lovat hjälpa polisen i narkotikautredningen, enligt lokala medier. En domstol på Cypern har beslutat att han ska vara kvar i häkte tills utredningen är klar.

Etiketter:

Annonser