USA förbjuder syntetiska droger

WASHINGTON D.C. USA förbjuder syntetiska droger som syntetiskt cannabis och MDPV. Det är klart sedan presidenten Obama undertecknade den nya lagstiftningen på måndagen.

Beslutet är en del i en stor lagöversyn som rörde ett stort antal läkemedelsfrågor. I lagstiftningen ingick också ett avsnitt om syntetiska droger som lades till listan av klass I droger i den amerikanska lagstiftningen. Lagstiftningen godkändes på måndagen av den amerikanska presidenten Barack Obama.

Bland de substanser som nu listas finns bland annat MDPV (Methylenedioxypyrovalerone), mefedron och Spice och andra typer av syntetiskt cannabis. Totalt är det omkring 30 nya substanser som sätts upp på listan av klass I droger.

Beslutet innebär att substanser, till exempel mefedron och MDPV, som i USA har kunnat säljas som till exempel badsalt och därmed utnyttjat ett kryphål i lagstiftningen, nu förbjuds.

Den demokratiska senatorn Charles E. Schumer från New York beskriver presidentens godkännande av lagen som “den sista spiken i kistan“ för den lagliga försäljningen av badsalt i bland annat New York.

Den nya lagen förlänger också den tid som justitieministern tillfälligt kan klassa en substans som en klass I drog från dagen ett år, med möjlighet till förlängning i sex månader med processen för en permanent klassning pågår, till två år med möjlighet till förlängning i ett år.

Etiketter:

Annonser