Bättre legkoll på Systemet

STOCKHOLM Systembolaget fortsätter att förbättra legitimationskontrollen. Vid de testköp som genomfördes första halvåret 2012 kontrollerades legitimation vid 96 procent av försöken.

Systembolaget genomför sedan 2003 testköp för att kontrollera hur de egna butikerna lyckas med att kontrollera kundernas ålder. Systembolagets policy är att alla under 25 år ska visa legitimation så testköpen genomförs av personer i åldern 20-24 år.

Vid de provköp som genomfördes under första halvåret 2012 kontrollerades legitimation vid 96 procent av försöken. Under hela 2011 begärdes legitimation vid 94 procent av provköpen och totalt 5 600 testköp genomfördes.

Två av Systembolagets butiker, den i Skinnskatteberg och den i Bjuv, har kontrollerat legitimation vid samtliga testköp sedan 2003. Ytterligare ett trettiotal butiker har klarat samtliga kontroller de senaste 4,5 åren. Totalt har Systembolaget 418 butiker.

– Kontroll av legitimation hos våra yngre kunder är en viktig del av vårt uppdrag och det är därför mycket glädjande att ålderskontrollen fungerar till 100 procent i så många av våra butiker, säger Systembolagets försäljningsdirektör Mikael Wallteg i ett pressmeddelande.

Etiketter:

Annonser