Cannabisodlare anföll traktorer

BEIRUT  Cannabisodlare beväpnade med automatvapen och granater gav sig på de libanesiska myndigheternas ansträngningar att förstöra cannabisodlingar i Bekaadalen.

Med ett 30-tal traktorer och bulldozrar inledde den libanesiska anti-narkotika myndigheten på måndagen arbetet med att förstöra cannabisodlingar i östra Bekaadalen, känt sedan inbördseskriget som ett centrum för cannabisodling.

Trots uppbackning av säkerhetsstyrkor och armén möttes insatsen både protester från odlarna och våldsamt motstånd. Förutom avspärrade vägar genomfördes regelrätta attacker med automatvapen och granater mot dem som utförde arbetet, rapporterar den libanesiska statliga nyhetsbyrån NNA.

Den libanesiska regeringen försöker regelbundet förstöra cannabisodlingarna, men möts av motstånd från odlarna. Dessa har i sin tur troligen stöd av narkotikasmugglare med pengar och vapen.

Angreppet får dock inte den libanesiska regeringen att tveka, utan arbetet med att förstöra cannabisodlingarna kommer att fortsätta “till den sista cannabisplantan“ är borta.

Etiketter:

Annonser