Många drogtestades i Furuvik

GÄVLE Vid en reggaefestival i helgen i Furuvik testades 135 personer som misstänktes vara drogpåverkade. Flera beslag av narkotika gjordes också.

Musikfesten utanför Gävle pågick fredag och lördag och lockade totalt nära 13 000 personer.

Polisen hade en särskild insats kring området och gjorde flera ingripanden. ett fall av överlåtelse av narkotika upptäcktes, men det gjordes sammanlagt 47 beslag hos misstänkt påverkade. Mest av cannabis, men även andra misstänkta substanser av amfetamin, kokain och tabletter beslagtogs

Totalt togs 62 personer under fredagen och 73 personer dagen därpå som misstänktes för ringa narkotikabrott till drogtestning och samtal vid den tillfälliga stationen.
Tre av dem var under 18 år och socialtjänst kontaktade deras föräldrar.
Provsvaren dröjer en dryg vecka att få svar på.

– Det var anmärkningsvärt många som tog droger på ett och samma ställe. Enligt våra kollegor i Uppsala var det vi såg i år ungefär vad de hade i början. Sedan fick de ner droganvändningen efter att ha jobbat i några år, säger Gävleborgspolisens kommunikationschef Ulrika Hjerpe till Arbetarbladet.

Också några rattfulla och ett tjugotals berusade personer omhändertogs och två misshandelsfall anmäldes. Men polisen anser att ordningen var god på festivalområdet och intilliggande camping.

Det var första gången reggaefestivalen anordnades i Furuvik. Den ska nu utvärderas innan man tar ställning till en fortsättning. Festivalens marknadschef Erika Rydstrand säger till Gefle Dagblad att det var lyckat med “glada ungdomar, mycket dans och skitbra musik“ och hoppas på en fortsättning.

Hon tycker inte det var så mycket droger på området, bara cirka en procent misstänkta av alla besökare.

Etiketter:

Annonser