Sprittillstånd i småskola

ÖSTERSUND En restaurang i Böle byskola i Östersunds kommun har fått klartecken av socialnämnden att servera alkohol kvällstid. Nämnden var oenig.

Restaurangen ligger i friskolans lokaler vid Storsjön som även används som matsal för barnen, som är åldrarna 6 år till årskurs fem. Före socialnämndens möte i onsdags hade förvaltningen rekommenderat avslag till alkoholtillståndet.

Socialnämndens ordförande Linn Berglin (S), ytterligare en socialdemokrat och en miljöpartist ville avslå.
– Att tycka att det är naturligt att servera alkohol i en låg- och mellanstadieskola är en rejäl normförflyttning, säger Linn Berglin till Accent.

Men en majoritet tyckte att Böle Restaurang ska få utskänkningstillstånd. De anser att skolan inte är en plats för barn efter klockan 18 på fredagar och lördag. Alkoholtillståndet gäller fram till klockan 02 på natten, rapporterar Östersundsposten.

Linn Berglin menar att beslutet går emot kommunens alkoholpolicy om att näringsintressen ska stå tillbaka för alkoholpolitiska intressen. Miljöpartiet skriver i en insändare att “barnperspektivet måste vara det centrala“ och att skolan ska vara en alkoholfri zon.

Etiketter:

Annonser