Rekordbeslag av ecstasy i Finland

HELSINGFORS Mer än 80 000 ecstasytabletter och 17 kilo amfetamin har beslagtagits i Finland i en stor smugglarhärva. Estländare misstänks smugglat drogerna till finska mc-gäng, 36 personer misstänks vara inblandade.

Det är omfattande smuggling av flera narkotikasorter från Centraleuropa till Finland, som nu avslöjats i ett samarbete av estniska och finska polisen. Narkotikan har tagits emot av finska motorcykelgängen Bandidos och Cannonball, rapporterar Yle och finska centralkriminalpolisen.

Under utredningen har den finska polisen gjort det hittills största beslaget av ecstasy i landet, 82 000 tabletter. Men ligan beräknas under perioden december 2011 till mars i år ha smugglat in hundratusentals ecstasytabletter, tiotals kilon amfetamin och stora mängder cannabis.

Polisen uppger att beslagen i huvudsak gjorts runt Helsingfors, bland annat i orten Hertonäs. Fler beslag av narkotika är att vänta.

Under utredningen har även ett 40-tal olagliga skjutvapen och sprängmedel hittats. En av mc-klubbarna misstänks även för olovlig alkoholförsäljning i en lokal och utreds för ekobrott.
Narkotikadelen i härvan kommer att behandlas vid Helsingfors tingsrätt i maj, övriga brott lite senare.

Etiketter:

Annonser