Hinsehäxan åter fängelsedömd

SUNDSVALL Riksbekanta 72-åriga Lillemor “Hinsehäxan“ Östlin har dömts till 4,5 års fängelse för grovt narkotikabrott. Ytterligare fyra personer dömdes av Sundsvalls tingsrätt i amfetaminhärvan.

I december stoppades en 49-årig man på E4:an söder om Sundsvall och polisen hittade nära ett kilo amfetamin gömt i en julklapp. Mannen hade varit i Stockholm och via bekanta fått kontakt med Östlin i Skärholmen och beställt ett par kilo av drogen.

Vid en påföljande husrannsakan hos henne hittades ett kilo amfetamin och nära 90 000 kronor i kontanter.

Östlin döms nu mot sitt nekande till längsta straffet i härvan. Den 49-åringe sundsvallsbon till 2,5 års fängelse och tre andra personer, två män och en kvinna, till vardera cirka två års fängelse, uppger lokala medier.

Lillemor Östlin är en av de kvinnor som suttit längst frihetsberövad i Sverige, sammanlagt nära 25 år på kvinnoanstalten Hinseberg. Hon förekommer senaste två decennierna 27 gånger i kriminalregistret.
Hon berättade i boken “Hinsehäxan“ om sitt liv med prostitution, droger, brott och sin relation med en justitieminister.

Nu har hon alltså dömts till ytterligare 4,5 års fängelse. Domen kan överklagas till senast 6 maj. Samtliga dömda, utom Sundsvallsbon, kvarstannar i häkte till dess.

Etiketter:

Annonser