Sex fängelsedömda i smugglarhärva

SUNDSVALL Sex personer döms till fängelse i en smuggelhärva med tiotusentals liter alkohol som köpts i Tyskland, frakts till Västernorrland och Jämtland och såldes vidare.

Polisen slog till i slutet av fjolåret och nystade upp en omfattande smuggelhärva med sprit, vin och starköl köpt i Tyskland som hade mellanlagrats i Helsingborg och sedan i Ånge och Storlien. Alkoholen hade sålts vidare i stor omfattning i södra Norrland, men även andra platser.

Totalt åtalades tio personer för inblandning i smuggelhärvan där 58 000 liter alkohol hanterats, enligt åtalet.
En 34-årig man i Ånge får det strängaste straffet på 4,5 års fängelse av Sundsvalls tingsrätt. Dels för grov smuggling och grov olovlig alkoholförsäljning, men även för grovt vapenbrott. Vid en husrannsakan hittades tre kpistar, sex pistoler och en revolver i hans bil.

Nära en halv miljon kronor i olika valutor togs också i beslag, liksom över hundra liter whisky, rom och vodka. Mannen har dock nekat till brott.

En annan huvudman döms till ett år och tio månaders fängelse för grov smuggling. Fyra andra döms till fängelse mellan ett halvt år upp till nära två års fängelse. En kvinna och en man får dagsböter respektive villkorligt, medan två män frias, rapporterar lokala medier.

Etiketter:

Annonser