Passionerad debut på nya Fri förlag

2001-04-05 13:54 (Drugnews/SL)
STOCKHOLM Ove Rosengren (bild), stridbar ordförande i Riksförbundet narkotikafritt samhälle, debuterar i dagarna med en bok om droger, sex och relationer på förbundets nystartade Fri förlag.

”Förödande passioner” som Rosengren snickrat ihop tillsammans med journalisten Martin Viredius handlar om beroendetillstånd och missbruksbehandling där 12-stegsrörelsen är en utgångspunkt. Något författaren är väl bekant med som socionom och 35 års erfarenhet av socialt arbete, bland annat med missbrukare och kriminella på Gävleanstalten. Samhällsperspektivet finns med och Rosengren gör avspark hos Ivan Bratts – motbokens fader – alkoholpolitiska resonemang och landar i dagens europeiska narkotikadebatt.

Fri förlag firade sin premiärutgivning häromdagen med kändismingel, tal och bakverk på gamla Pressklubben i centrala Stockholm. Författarna Pelle Olsson, Lasse Strömstedt och rättsläkaren Jovan Rajs – själv aktuell med en vass memoarbok – var några av gästerna.
Förlagsredaktör Per Johansson berättade att det helägda RNS-förlaget planerar för en vidare utgivning än bara om narkotikafrågan. Böcker om exempelvis spelberoende, bildreportagebok om Ryssland och socialrätt är närmast på gång.

Etiketter:

Annonser