Rekordbeslag av heroin i Sri Lanka

COLOMBO Lankesisk tull har beslagtagit 250 kilo heroin, värt motsvarande cirka 137 miljoner kronor, vid ett tillslag mot smugglare i Colombos frihamn. Fyra män greps när heroinet skulle hämtas i fredags.

Narkotikan var förpackat i 17 500 små burkar märkta att innehålla fett och fanns i en container som skeppats från Karachi i Pakistan.
– Tullen fick tips om containern och dess innehåll redan i juli och sedan dess har vi bevakat den. Men vi väntade att beslagta den misstänkta narkotikan tills importören och hans medhjälpare skulle cleara ut containern, säger Mali Piyasena, tulldirektör i Colombos hamn, till AP.
En pakistanier och tre lankesiska män greps i samband med tillslaget.

En poliskälla säger till nyhetsbyrån att delar av försändelsen var tänkt för den lankesiska missbruksmarknaden, men att största delen skulle smugglas vidare till Europa. Det är ett känt pakistansk narkotikanätverk bakom smugglingsförsöket och det är känt att det förser Sri Lanka och delar av Europa med heroin.

Även om detta är det största heroinbeslaget hittills i Sri Lanka har stora beslag av olika droger gjorts tidigare. Det största beslaget fram till i fredags var en försändelse 2010 med 55 kilo heroin gömt i falska potatisar.

Etiketter:

Annonser