Rekordstort knarkbeslag i Oslo

OSLO Norska polisen har slagit ut en central smuggelliga av narkotika. Natten till i måndags gjordes ett “historiskt narkotikabeslag“ i Oslo och tio personer greps, en av dem en kvinna i Sverige.

Efter flera månaders spaning och planering slog beväpnad polis till efter ett tips mot ett parkeringshus i området Skøyen i Oslo där en narkotikaaffär höll på att göras upp.
Samtidigt gjordes razzior på flera andra adresser i norska huvudstaden där också narkotika, vapen och kontanter hittades.

Polisen är ännu förtegen om mängd och sorter som beslagtagits, men uppger “mycket stora narkotikabeslag“, troligen “värt miljoner“ och att ingripandet är “historiskt“ från norsk horisont.
– Vi har satt en central införselådra ur spel, säger polisinspektör Einar Aas, chef för sektionen mot organiserad kriminalitet i Oslo, till VG.

Han bekräftar även uppgifter från Dagbladet, som var först med nyheten, om att kokain och cannabis ingår i beslaget och att “tre typer av pulver“ fanns med.

En 45-årig norrman utpekas som huvudman i nätverket som troligen i flera år har smugglat narkotika genom Europa till Norge. Polisen har kunnat följa en last genom flera länder, även genom Sverige.

Sex norrmän, en pakistanier, en serb och en holländsk kvinna greps vid tillslaget. Kvinnan greps i Sverige. Två av dem har släppts efter förhör, misstänkte huvudmannen nekar till brott och övriga väntas begäras häktade i Oslo tingsrätt inom kort, rapporterar VG.

• Norges geografiska läge, relativt stora missbruksmarknad och landets goda ekonomi gör drogsmuggling mycket lukrativ. Mycket går transit via Sverige.

Etiketter:

Annonser