Pizzeria gömde knark i frysen

SUNDSVALL En pizzeria i Sundsvall utpekas varit narkotikacentral i en härva där 37 personer nu åtalas för olika narkotikabrott. Bland annat hittades amfetamin i restaurangens frys.

Nu åtalas 20 män och 17 kvinnor vid Sundsvalls tingsrätt misstänkta för förvaring, langning och köp av främst amfetamin, men även annan narkotika. Fyra av dem åtalas för grovt narkotikabrott.

En pizzeriaägare misstänks vid flera tillfällen ha levererat mer än ett kilo amfetamin till en storkund, en 50-årig man som i sin tur sålt vidare på krita till langare i länet.

Det är genom telefonavlyssning, spaning och kontroll av överföringar och vittnesuppgifter som polisen kunnat nysta upp den stora härvan.

I telefon talar huvudmännen kodspråk om att “pizzan var bättre än jag räknar med, mycket bättre. Ja, bättre än de rosa“. Och några som “behövde godis“, ville ha “5 dvd-skivor“ eller “ett gäng för en tusenlapp“, rapporterar Dagbladet.

Vid razzior mot flera adresser 5 april anhölls sju personer och hittades ett par hekto amfetamin inplastat i bollar i restaurangens frys. 50-åringen försökte slänga iväg ett hekto utanför sin port.
Även 15 500 kronor i kontanter beslagtogs hos restaurangägaren. Även mobiltelefoner, försäljningslistor, vågar, påsar med mera hittades vid tillslagen.

Härvan har växt till att omfatta personer även i Härnösand som återkommande tros åkt till Sundsvall för att köpa amfetamin som de sålt vidare på hemorten.

Flera åtalade nekar till brott eller erkänner bara innehav för eget bruk.
50-åringen från Sundsvall är känd av polisen sedan tidigare, dömd för bland annat narkotikabrott, vapenbrott, hot och våld.
Fler har missbruksproblem, föräldrar till en 22-åring kontaktade polisen när han uppträdde aggressivt, i garaget hittades även fruktade nya drogen MDPV.

Etiketter:

Annonser