Stort kokainbeslag i Paris

PARIS/CARACAS Venezuelansk och fransk polis har stoppat ett smugglingsförsök av drygt 1,3 ton kokain med ett Air France plan från Caracas till Paris. Nio män har hittills gripits i samband med rekordbeslaget.

Beslaget på ett Air France-flyg, värt motsvarande 1,8 miljarder kronor, gjordes 20 september på flygplatsen Charles de Gaulle, men offentliggjordes först i söndags.

Sex av männen – tre engelsmän och tre italienare – greps i Paris, de övriga tre i Venezuela. Vad som hittills framkommit är att de gripna venezuelanerna tillhör landets militär, meddelade landets åklagarkammare.

Kokainet var packat i 31 resväskor, samtliga märkta med namn som inte tillhörde någon av passagerarna på planet.
– Detta är det största beslaget av kokain hittills på Frankrikes fastland, säger Frankrikes inrikesminister Manuel Valls till Reuters.

Flygbolaget undersöker nu tillsammans med myndigheterna i de båda länderna hur narkotikan kunde lastas på flygplanet och fler gripanden är att vänta.
– I avvaktan på vår utredning har vi ökat kontrollen av gods och bagage som lastas på våra flighter från vissa särskilt utvalda flygplatser, meddelar talesperson från bolaget.

Etiketter:

Annonser