Misstänkt dubbelmördare tog MDPV

Misstankarna mot 33-åringen som greps efter dubbelmordet i Ljungsbro utanför Linköping har stärkts. Han erkänner mordet och säger även att han tog fruktade drogen MDPV samma dag.

– Min klient erkänner att han har gjort det här. Han har vissa minnen från den här kvällen och förstår att det inte kan vara någon annan än han själv. Han kan däremot inte förklara hur det kan ha gått till för han har bara vissa få minnesbilder, säger hans försvarsadvokat Thomas Bodström till Corren.

Natten mot lördagen 2 november kom larm till polisen från en kvinna om att en man tagit sig in i källaren med två tonårspojkar. En pojke kunde befrias, men när en 57-årig grannkvinna försökte hjälpa den andra 15-åriga pojken mördades både hon och pojken i bråket med mannen som använde järnrör.

Först nekade den gripne 33-åringen, som bor i det lilla samhället, men väljer alltså nu att erkänna, även om minnet är svagt. I en liten sinnesundersökning (paragraf 7-utredning) sägs att han med “största sannolikhet“ led av en allvarlig psykisk störning vid brottet.

Han har en svår bakgrund med psykisk ohälsa, missbruk av cannabis och har dömts 19 gånger för olika brott.
Han uppger i läkarundersökningen att han morddagen intog fruktade drogen MDPV, enligt Aftonbladet. En mycket beroendeframkallade centralstimulantia som ofta kopplas till hallucinationer, aggressivitet och våldsamt beteende, (som missvisande kallats “kannibaldrog“).

Flera påverkade personer har förts till sjukhus med vanföreställningar. Läkare och poliser har varnat för MDPV. Våld och självmord har förekommit. Nätdrogen från Kina spreds tidigt i Västmanland och Östergötland och finns numer på fler orter i södra Sverige.

Etiketter:

Annonser