Konferens inför ny alkoholstrategi i EU

BRYSSEL “Alkohol är ingen vanlig vara“ var temat för ett välbesökt seminarium i EU-parlamentet i Bryssel, arrangerat av IOGT-NTO och studieförbundet NBV i samarbete med folkpartiet.

Kaari Paaso från EU-kommissionens hälsodirektorat talade om kommissionens förslag till alkoholstrategi. Michel Craplet, medicinsk rådgivare hos den franska organisationen ANPAA berättade om förändringar i landets alkoholreklamlag. Ann Hope, alkoholpolitisk rådgivare för det irländska hälsodepartementet, informerade om höjd skatt på alkoläsk, och Jules Maaten, holländsk Europaparlamentariker, redogjorde för parlamentets arbete med tobaksfrågan.

-Vi vill visa goda exempel från andra länder, där man tagit steg i en alkoholpolitiskt restriktiv riktning, säger Andrine Lood, ansvarig för NBV:s EU-arbete.

Seminariet som anordnades i slutet av januari riktade sig i första hand till EU-parlamentariker, eftersom parlamentet senare i år ska behandla förslaget till alkoholstrategi. Bland övriga intresserade märktes även företrädare för alkoholindustrin.

Etiketter:

Annonser