Sex häktade i stor haschhärva

KARLSHAMN/LINKÖPING Narkotikapolisen i Blekinge och Östergötland har sprängt en stor liga. Sex personer har hittills häktats. Hos en av männen, en idrottsdomare från Karlshamnstrakten, beslagtogs uppåt ett hundra kilo hasch.

Polisen gjorde tillslag natten till i fredags mot mannens hus i trakten av Karlshamn och det rekordstora knarkpartiet med flera tiotals kilo hasch värt tiotals miljoner kronor hittades på tomten. Den 42-årige mannen häktades i måndags på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikabrottslighet, rapporterar lokaltidningarna i Blekinge.

I härvan har också fem män i åldrarna 30-55 år i Östergötland gripits, fyra av dem bor i Mjölby och en i Ödeshög. Även de har häktades av tingsrätten i Linköping, rapporterar lokaltidningar i Blekinge. Kurirresor tros ha gjorts från Mellansverige till knarkdepån i Blekinge.

Sekretessen är stor kring utredningen, häktningsförhandlingarna hölls för lyckta dörrar och de inblandade har belagts med yppandeförbud. Något som tyder på att fler gripande kan komma att ske.
Att utredningen leds av Katarina Johansson, tillförordnad chefsåklagare vid internationella åklagarkammaren i Linköping, kan antyda att det finns utländska förgreningar i härvan.

Den 42-årige blekingen misstänks ha varit grossisten i ligan. Han är välkänd som idrottsdomare på hemmaplan, är tidigare ostraffad och arbetade på ett mindre privat företag. Omgivningen är skakade efter misstankarna om narkotikabrott. Och när det blev känt avskedades mannen direkt av sin arbetsgivare, uppger Blekinge Läns Tidningar.

Etiketter:

Annonser