Många greps vid knarkrazzior i Sjuhärad

BORÅS Polisen gjorde stora knarkrazzior i Sjuhäradsbygden i fredags och lördags kväll. Totalt omhändertogs 45 personer, de flesta ungdomar. “Insatsen var särskilt riktad mot nyrekrytering och etablerat missbruk i ungdomsgäng“, säger Peder Englund, chef länsnarkotikaenheten i Borås, till Drugnews.

Hela 47 poliser deltog i insatser mot droganvändning bland i första hand ungdomar i fredags och lördags kväll i Borås, Ulricehamn och Marks kommuner. Vissa bostäder, restauranger, torg och andra platser där drogpåverkade brukar samlas hade valts ut.

De som misstänktes ha använt narkotika togs med för drogtest. Sammanlagt 45 personer greps, de flesta i åldern 17-19 år, 13 var äldre än 25 år. En tredjedel visade positivt resultat för narkotika, tre som var negativa erkände ändå att de tagit droger, åtta kunde inte lämna urinprov och ska istället få lämna blodprov. 14 var negativa, men skickas till labb för ny analys.

Dessutom gjorde polisen beslag av mindre mängder hasch, amfetamin och sju tripper LSD. I hastigheten gjordes också ett knivbeslag och upptäcktes tre misstänkta drograttfyllerier. Vid razziorna medverkade även personal från socialtjänsten i Borås och Mark som direkt kunde ta hand och hjälpa ungdomarna.

Efter provtagning och förhör släpptes efteråt samtliga gripna.
-Vi är nöjda med insatsen, även om det är oroande att ett tiotal av de omhändertagna ungdomarna var helt okända för oss, säger Peder Englund.

Narkotikaproblemen är omfattande i Sjuhäradsbygden, enligt Englund. Polisen gör därför varje år stora insatser för att upptäcka och avskräcka nya på väg in i missbruk och störa kända ungdomsgäng.
Nytt för i år var att all inkommande information och tips om vardagsbrott och droger analyserats av en särskild polis i Borås för att planera vilka platser man skulle inrikta insatserna på.

Etiketter:

Annonser