Morddömd för att ha drogat pojkvän

GÖTEBORG En 21-årig kvinna har dömts till tio års fängelse av Göteborgs tingsrätt för att ha mördat sin pojkvän genom att förgifta honom med drogen GHB i en vodkadrink.

Dessutom döms hon för grovt bedrägeri efter att ha förskingrat den dödes pengar, rapporterar TT.
Den 22-årige mannen hittades död i sin bostad i november ifjol. Först uppfattades det som ett naturligt dödsfall, men rättsläkare hittade senare spår av stora mängder av GHB i hans kropp.

Kvinnan har nekat till anklagelserna om att ha förgiftat honom med en drink med butandiol (som in kroppen förvandlas till narkotikaklassade GHB), men tingsrätten finner ingen annan rimlig förklaring till hans död.
Kvinnan och 22-åringen hade haft ett stormigt förhållande, enligt vittnen. Hon hade 1999 dömts för mordbrand vilket gjorde att polisen efter pojkvännens död började att undersöka hennes bakgrund.
Det är ännu oklart om kvinnan avser att överklaga domen.

En 25-årig bekant till kvinnan dömdes på onsdagen av Göteborgs tingsrätten till två års fängelse för grovt bedrägeri och för att inte avslöjat mordet. En tredje åtalad frias från misstankar om att underlåtit avslöja mordet.

• GHB, GBL och butandiol har liknande rus- och förgiftningseffekt. De förekommer ofta på västkusten som missbrukspreparat. Flera ungdomar har även avlidit efter att ha intagit drogerna varför krav på lagskärpning höjts. Tidigare narkosmedlet GHB används ej längre legalt och narkotikaklassades år 2000, GBL och BD som används inom industrin fick i somras beteckningen hälsofarliga varor.

Etiketter:

Annonser