Tobaksförbud för Örebrobutiker

ÖREBRO Miljönämnden i Örebro förbjöd på onsdagen två butiker i Örebro att sälja tobak. De båda butikerna har sålt tobak till ungdomar under 18 år. Örebro är den första kommunen i landet som använt sig av möjligheten att förbjuda tobaksförsäljning.

Genom beslutet vill miljönämnden pröva lagen, som de menar inte är tydlig. Det som gör att nämnden denna gång går fram med ett förbud är också att det finns en utredning som tydligt visar att butikerna brutit mot lagen.

– Den här gången har vi gedigna polisutredningar till stöd. Polisen har via förhör och vittnesmål fått fram att man har sålt cigaretter till ungdomar under 18 år, säger miljönämndens ordförande Thomas Dahlberg, s, till Radio Örebro

Det var en enig miljönämnd i kommunen som tog beslutet. Försäljningsförbudet gäller i tre månader för den ena butiken och sex månader för den andra. Butikerna har nu tre veckor på sig att överklaga beslutet.

Den olagliga försäljningen är också föremål för en förundersökning, så det kan förutom försäljningsförbudet bli åtal mot de inblandade.

Etiketter:

Annonser