Stora knarkbeslag i Skåne

HELSINGBORG Skånetullen har haft en jäktig helg – mellan 60-70 kilo narkotika har beslagtagits i Öresundområdet. Det största partiet är 40 kilo cannabis som hittades i en husbil i färjeläget i Helsingborg.

Haschbeslaget gjordes i lördags kväll då tullen kontrollerade en husbil som rullat av färjan från Helsingör. Narkotikan låg gömd i två väskor i bilen. Bilägaren, en 53-årig man, anhölls senare misstänkt för grov narkotikasmuggling.

Också ytterligare två större beslag gjordes under helgen i Skåne.
– Vi har haft en väldigt intressant helg, bekräftar Karl Gunnheden, chef för tullverkets resandekontroll, till TT.

Tullen var även inblandad i ett gripande som gjordes utomlands och som man med tiden kommer att få sköta. Men om det ärendet – land, beslag, gripande etc. – är Gunnheden idag mycket förtegen.
Han uppger dock för TT att han inte tror att de fyra ärendena har något samband. Det sammanlagda värdet av den beslagtagna narkotikan i helgen uppgår till flera miljoner kronor i missbrukarled.

• Skåne är den tullregion där de största narkotikabeslagen görs, särskilt vid Öresundsbron och färjeläget i Helsingborg. Huvuddelen av drogerna kommer via gamla EU-länder (dvs. före utvidgningen 2004).

Etiketter:

Annonser