”Fler nattöppna klubbar i Stockholm”

STOCKHOLM Moderaterna i Stockholm vill låta fler nattklubbar ha öppet till fem på morgonen och att fler sushirestauranger får servera alkohol. ”Vi är beredda att utmana nuvarande lagstiftning”, säger stadens nya socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) till Svenska Dagbladet.

Han ska nu gå igenom gamla ansökningar som fått avslag om alkoholtillstånd. Han tycker att inte bara området kring Stureplan ska ha öppet till fem på morgonen, utan vill även att Södermalm ska få utökade öppettider.

– Jag är emot dem som är emot fem-krogar. I en storstad av vårt slag måste det finnas möjlighet att ha nattöppna krogar, problemet är när alla stänger samtidigt och ligger på samma ställe, säger Kristersson (bild) till SvD.

Krogarnas öppettider har länge varit omtvistade. Särskilt eftersom krogar som är öppna till morgonkulan anses leda till ökat fylleri och bråk – något politiska oppositionen nu varnar för. Dessutom är många krögare tveksamma till att ha öppet så länge eftersom ofta försäljningen är marginell jämfört med kostnaden för extra vakter och serveringspersonal.

Moderata socialborgarrådet vill att det lättare ska gå att få tillstånd att servera alkohol, även för suchibarer. Men också att krögare som missköter sig snabbare ska bli av med det.

Etiketter:

Annonser