Silvia på arabisk antidrog-gala

KUWAIT Drottning Silvias antidrogprojekt Mentor lanseras nu även i arabvärlden. På måndag hålls galamiddag i Kuwait för att dryfta narkotikaproblem och samla in pengar till förebyggande program i området. ”Droger är ett globalt problem och vi måste hantera det globalt”, sade Silvia på en presskonferens.

Drottning Silvia som ska tala på galamiddagen leder stiftelsen Mentor, medan prins Turki bin Talal vin Abd al-Aziz är ordförande för den arabiska grenen.

– Arabregionen har blivit en slutdestination för droger och är inte längre en genomfartsplats, sade prins Turki på presskonferensen med svenska drottningen i Kuwait i helgen, rapporterar AFP och TT.

Den kungliga VIP-middagen med 600 gäster väntas samla in minst en miljon dollar för informationsprojekt, prevention och hälsoprogram mot narkotikaproblem i arabvärlden. Avsikten är att välgörenhetsgalan ska följas av flera för att bygga långsiktiga Mentor Arabia i varje arabiskt land.

Mentor Sverige och Mentor Arabia är delar av Mentor Foundation som är ett internationellt drogförebyggande nätverk med kontor och verksamhet även i bl a Colombia, Litauen, Schweiz, Storbritannien och USA. Drottning Silvia hedersledamot i styrelsen för svenska delen och grundare av Mentor Foundation.

Etiketter:

Annonser